Final?

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Can i stop my hobo wondering days now
I guess i’ll hang my tears out to dry
I seem to notice more and more every day now
you got my heartstrings breathing so right
i hang my coat high up on the hook now
i’ll put my gloves down down on the side
and i know that they will still be there when
i get those feelings need to run go hide

După 16.500 de kilometri călare şi 500 de kilometri cu melcul în spinare, o pereche de pantaloni de ploaie, o învelitoare de EEEPC şi câteva perechi de ciorapi pierdute, după un GPS şi o cutie de viteze stricate, un cauciuc spate şi un set de plăcuţe de frâne tocite, o unghie de la degetul mare de la piciorul drept învineţită, o căzătură şi trei scăpări de motor pe jos, după vânturi, ploi, soare, ceaţă şi zăpadă, după gropi, asfalt perfect, munţi înalţi, serpentine şi drum drept şi plictisitor, radare, poliţişti şi miliţieni, zeci de campinguri, trei moteluri, o pizzerie şi un bistro, trei beri, patrusprezece ţări, patru situaţii în care am simţit bătaie de aripi îngereşti păzitoare, două feriboturi, câteva insule, aproximativ 800 de litri de benzină de 95 de octani, o peşteră, zeci de tunele, cantităţi nemăsurabile de muzică bună, două măsele belite, trei situaţii în care mi-au cântat oameni folosind în total un pian, un violoncel, două chitări şi cinci voci, opt paturi în care am dormit (şi doar atât, da?), un lac glaciar pe care am vâslit o barcă, un lac glaciar în care am făcut baie, şapte peşti pescuiţi şi nenumărate conserve de peşte, două oraşe în care m-am simţit singur, două saune, şase limbi străine în care am conversat cu zeci de prieteni, un capăt al lumii, cincizeci de kilograme de bagaje, cinci kilograme pierdute, zeci de oameni de care mi-a fost dor şi cărora le-a fost dor de mine înapoi, patru cetăţi medievale, o toxiinfecţie alimentară şi nicio altă problemă medicală, o ţară coruptă şi fără viitor ca destinaţie, trebuie să pun un punct. Şi o virgulă, pentru că nimic nu se termină, totul începe…

Înainte să mă captureze băieţii ăia cu tranchilizante şi să mă scurg într-o amorţeală confortabilă, iată ce am aflat pe drum:

Am aflat că lumea e mare, dar tare mică. Că oamenii sunt la fel peste tot, în esenţă. Că trebuie să ai încredere în oameni. Că dacă dai, primeşti înzecit. Şi că ce dai, aia primeşti! Că dacă umbli cu inima deschisă, prinzi în ea tot felul de chestii frumoase. Că-i tare bine să stai înăuntru în timp ce afară-i frig. Şi-i şi mai bine să ajungi înăuntru după ce-ai stat afară-n frig. Că pe unii oameni proaspăt întâlniţi ai impresia că-i cunoşti de-o viaţă. Că ţi se crapă mâinile când speli rufele cu săpun. Că sunetul greierilor sau al ploii e cel mai dulce cântec de leagăn. Că o furnică cu aripi pe care ai salvat-o dintr-o picătură de Cola stă pe degetul tău şi se spală, iar apoi îşi ia zborul. Că uneori e bine să mai cheltui şi bani. Că după o vreme nu o să mai am în cap oamenii pe care i-am întâlnit, dar că o să-i am mereu în inimă. Că omul face chestii măiestre, dar uneori Natura-l întrece. Că e bine să prinzi şi cu coada ochiului, nu numai să te holbezi cu nesaţ. Că orice trup gol de femeie e frumos şi sacru, indiferent de vârstă. Că nu merită să judeci pe nimeni şi că merită să fugi de cei care o fac. Că de prea multă lumină ratezi stelele căzătoare. Că uneori e bine să eviţi lucrurile mari. Că după ce ţi-e foame tare mâncarea are mai mult gust. Că e distractiv să-ţi aprinzi lanterna spre cerul negru. Că e bine să mai şi păşeşti, nu doar să alergi. Că drumul îţi oferă tot ce ai nevoie, când ai nevoie. Că uneori e bună şi apa rece. Că marea ştie să cânte la orgă. Că-n lucrurile mici se ascund lucrurile mari şi că uneori lucrurile mari sunt tare mici! Că nu e bine să asculţi de nimeni, decât de calul tău sălbatic şi nesupus. Că nu e bine să fii român. Că e bine că sunt român. Că oamenii sunt fragili şi sensibili, chiar dacă par altfel. Că noaptea în pădure e uşor să faci din ţânţar armăsar. Că e bine să visezi, dar uneori e bine să mai şi trăieşti. Că e bine să ai la tine lucruri pe care să te bazezi. Că e bine să ai prieteni pe care să te bazezi. Că e bine să te ai pe tine pe care să te bazezi. Că aproape oricine poate aproape orice. Că odată în viaţă toată lumea trebuie să facă o călătorie până la capătul lumii, oriunde ar fi acesta. Că cărţile nu sunt totul, dar pot fi punctul de la care poate începe ceva. Că nu e bine să ai idei preconcepute despre nicio naţie. Că nu e bine să ai idei preconcepute despre niciun om. Că nu e bine să ai idei preconcepute. Că e bine să ai idei. Că e bine să ai. Că e bine să. Că e bine. Că e.

Iată de ce am plecat la drum: că.

Leave a comment ?

23 Comments.

 1. tarziu te-ai prins de ce ai plecat la drum :))

  auzi, da tu doar 3 beri ai baut? pai cum ‘reaq sa nu ti se strice rulmentul??

  De ce ai edita postul bah? Scria negreu pe alb: “Ca e bine sa si dai.”

 2. Eu te felicit din toată inima! Pentru că. 😉

 3. mi-a picat foarte bine saptamanile astea pasager la tine cu gandul pe drum 🙂
  numai bine orlando! vrumm vrummm

 4. Inca o vara spre toamna in care am avut vise frumoase visate cu ochii deschisi…Mersi! Ma bucur ca ne-ai luat si pe noi cu tine la plimbare…asa ca! Da vine si randul meu…

  PS: numai 3 berule…? ti-a lipsit ungerea cu desavarsire 😀

 5. ai niste beri si de la mine… spui cand si unde faci intrunire cu cititorii 😀

 6. Bine ai revenit! 😉

 7. n-ai zis nimic de timp, sau poate asta e cel mai putin important…Totusi, au fost 2 luni, sau cat?

 8. a plecat marti pe 13 iulie
  s-a intors sambata 11 septembrie

 9. Bine ai venit sanatos acasa Orlando ! dupa ce repari melcul fa-ne o favoare si hai sa iesim la o plimbare ! meriti stima si respect !

 10. Mario MT 03

  De data asta nu o sa te felicit pe tine, ci pe prietenii tai, care ti-au fost alaturi pe toata durata calatoriei si au stiut sa iti fie alaturi in vorbe si in fapte. Bravo mai baieti.

 11. BRAVO!!! BRAVO!!! BRAVO!!! Atat pot sa-ti spun. Ti-am urmarit povestea de la inceput cu pregatirile, neincrederea unora in ce vrei sa faci, drumul si finalul.

 12. Bravo pentru excursie si pentru ca frumos le mai zici

 13. ai reusit! 🙂
  sunt putin invidioasa pe aventura ta si ma gandsc cum sa ti-o “fur”. pentru ca…

 14. Te-a trezit la viata excursia asta.
  So, ce urmeaza acum?

 15. BRAVOOOOO. Foarte foarte foarte tare… In fiecare zi verificam sa vad daca a mai aparut ceva pe site, sa vad ce s`a mai intamplat… bravooooo. Super tare frate!

 16. BRAVO! Probabil o aventura ce merita fiecare picatura de sudoare, fiecare leut cheltuit, fiecare masea cariata… O aventura ce trebuie traita de fiecare din noi intr-o forma sau alta! Felicitari! Urmatorul tur?
  Imi imaginez ca zilele urmatoare ma voi uita pe blog asa cum m-am obisnuit sa mai vad ce mai face Orlando si probabil voi fi trist stiind ca s-a terminat…

 17. Felicitari! Frumoasa aventura si frumos povestita! Cu siguranta o sa ai parte si de altele cel putin la fel de frumoase si tot calare pe melc! Numai bine!

 18. Respect !! ma bucur pentru tine. la anu` poate imi iese si mie daca gasesc banii necesari.

 19. io sunt mama vinzatorului de kilometri si trebuie sa stii ca stiu ca esti foate….Belbody.
  Respect.

 20. BlackDirt scuze si inca o data respect!
  Belbody.e altceva (am priceput acum). Ma cam incurc in litere. Te rog sa ierti.

 21. Ai vazut ca am dat mana pana la urma? 🙂 Si-nca cum..

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>